Kua brojevi ukazuju na element osobe po feng šuiju. Postoje dve grupe, istočna i zapadna. Elementi koji se javljaju su: zemlja, metal, voda, vatra i drvo. 8 je strana sveta pa se prema tome i upravlja podela.

Kua brojeva je 8, jer broj 5 se kod žena pretvara u 8, a kod muškaraca u 2.

Istočna grupa brojeva je: 1, 3 , 4, 9.

Zapadna grupa je: 2, 6, 7,  8.

Da biste izračunali koji je Vaš kua broj najbolje je da ukucate ovde (https://www.wofs.com/kua-number-calculator/) svoje podatke.

Kua broj 1

Označava element vode. Boje koje osoba treba da nosi su plava, sve nijanse plave, kao i crna. Može da nosi i boje koje se vezuju za element metala. Od materijala u prostoru to je staklo, kao i sva ogledala. Sve što je sa motivima vode, plavo se isto vezuje za broj 1. Ove osobe su prilagodljive.

Dobre strane sveta su: jugoistok, istok, jug i sever.

Kua broj 2

Oni koji imaju Kua 2 oni su predani, metodični, ništa im ne promiče. Vole da sve bude mirno i staloženo. Moraju da nauče da izbalansiraju posao i ljubav. Obraćaju nekad više pažnje na druge nego na sebe. Element je velika zemlja. Odgovaraju im boje zemlje, od žute do terakote i braon. Vatrene boje kao što su crvena, roze i narandžasta takođe mogu da budu dobre. Što više prirodnih materijala u kući je obavezno.

Dobre strane sveta su: severoistok, zapad, severozapad, jugozapad.

Kua broj 3

Označava element drveta. Zove se veliko drvo. Boje koje odgovaraju su sve boje drveta, sve zelene nijanse i svetlo braon, kao i boje vode. U prostoru treba imati što više elementa drveta, kao i elementa vode. Osobe koje imaju ovaj broj su posvećene porodici, sporije su nego drugi, ali su temeljne. Bitno im je da mogu da budu kreativne na poslu. Lakše rade same, nego sa drugima.

Dobre strane sveta su: jug, sever, jugoistok, istok.

Kua broj 4

Kua broj 4 takođe označava element drveta. Ali on je za razliku od broja 3, koji označava veliko drvo, malo drvo. Ove osobe vole sigurno, zaštitu, stabilnost. Nikad ne rizikuju. Povinuju se i lako se prilagođavaju. Boje su iste kao kod broja 3.

Dobre strane sveta su: sever, jug, istok, jugoistok.

Kua broj 6

Ovaj broj, kao i broj 7 označavaju metal. Broj 6 je veliki metal. Boje koje odgovaraju su sve boje metala, od bele do sive i bakarne, kao i sve boje zemlje.  Teško se prilagođavaju, ali su veoma pametne. Imaju strpljenje za druge ljude.

Dobre strane sveta su: zapad, severoistok, jugozapad, severozapad.

Kua broj 7

Kao i broj 6, 7 je broj vezan za element metala. On je mali metal. Ove osobe mogu malo više da se izoluju, da se posvete sebi, da budu u miru sa sobom. Lako presecaju prijateljske i sve druge odnose. Nije im teško da kažu kakvo je stvarno stanje stvari. Iste boje odgovaraju kao kod broja 6.

Dobre strane sveta su: zapad, severoistok, jugozapad, severozapad.

Kua broj 8

Broj 8 je kao i broj 2 vezan za element zemlje. On označava malu zemlju. Njima je bitan posao, da stalno nešto rade. Nikad im nije teško da se posvete poslu više nego porodici. To nekad može da bude problem. Veoma su ambiciozni. Ono što nije dobro je što nemaju meru u svemu i da tome treba da se radi. Boje koje odgovaraju su boje zemlje i boje vatre.

Dobre strane sveta su: zapad, severoistok, jugozapad, severozapad.

Kua broj 9

Kua 9 je suprotan od broja 1 i označava element vatre. Bitno je da osoba ima dobra  svetla u kući, nekad imaju i kamin ili se stalno kuva. Drveni detalji, kao  boje vatre i drveta su odlične za ovu osobu. Kod vatre ne valja što se stalno nešto dešava, pa se iscrpljuje, pa treba da shvati da ne mora stalno da bude u pokretu.

Dobre strane sveta su: sever, jug, istok, jugoistok.

Dobre strane sveta možete da iskoristite da uzglavlje kreveta bude u tom pravcu ili da kada sedite za stolom i radite, bude pogled u tom pravcu. Ostale treba da izbegavate da biste bili zadovoljniji i uspešniji.

Da biste naručili feng šui projekat pošaljite mejl za info na vilimonovic.jovana@gmail.com. ili mi pišite na instagram @astrolighthouse88.

Povezane teme

Dodaj komentar