Merkurvlada Blizancima i Devicom.
Analogno njegove kuće su treća i šesta.
On definiše naš um i kako ga koristimo.
Inteligencija, jezik, govor, pisanje i sve forme komunikacije su pod uticajem Merkura.
Isto tako, sva kraća putovanja, olovke, rukopis, dokumenta, papiri, telefon i auto su isto vezani za Merkura.
Merkur je u sedištu u Blizancima i Devici, u padu je u Ribama, a u izgonu u Strelcu.
Dobro se oseća u trećoj i šestoj kući, a loše u devetoj i dvanaestoj.  
Ko bolje uči? Lakše će učiti svako sa dobro položenim Merkurom, ali pošto mu sve ide lakše, može da izgubi lako motivaciju ili da misli da sve zna. S druge strane, neko sa loše postavljenim Merkurom će se više truditi, jer zna da mu ide sve sporije, ali će zato duže i pamtiti šta nauči. 
 
Recimo, ako je neko Ovan, može mu Merkur biti u Ovnu, Ribama, ali i Biku. To zavisi od toga kad je rođen. Uzmimo za primer nekog ko je rođen u 1.4. Njemu je Sunce na 8*Ovna, tako da mu Merkur može biti u Ovnu, Biku i Ribama. Ako je neko rođen 19.4. njemu je Sunce na 28* ili 29*Ovna, tako da Merkur može biti samo u Ovnu ili Biku, ne može biti u Ribama.  
Što je uopšte to bitno? Zato što nije neko u horoskopu Ovan, pa se podrazumeva da ima i sve planete u Ovnu. Ako ste recimo Strelac, sledeći put razmislite da li ćete reći da ne volite Jarčeve ili Škorpije, jer možda baš razmišljate kao oni, imate Merkur u Škorpiji ili Jarcu. Svi smo mi slagalica, samo treba da izbacimo predrasude o znacima. Sve ima dve strane medalje.
Da biste videli gde vam je Merkur, idite na Gugl i vidite efemeride (ephemeris) i ukucajte vašu godinu rođenja (pr. ephemeris 1986), pa nađite datum i simbol za Merkura u tabeli, pored Venere je, uglavnom, i tu piše. Možete pogledati i u svojoj karti gde se nalazi.
Pogledajte ostatak teksta za značenje  u znacima.
Za značenje u kućama koristite analogiju znakova. Ovan - prva kuća, Bik - druga itd.
 
Merkur u Ovnu
Merkur u Ovnu ili u prvoj kući je precizan, konkretan, ne voli neku dugu priču, već su činjenice najbitnije. On je uvek fokusiran i zna šta hoće. Potrebno mu je rešenje brzo, ali uvek će misliti da sve može odmah i da je on najpametniji. Nikad ne odustaje od onoga što je naumio. 
 
Merkur u Biku
Merkur u Biku teško prihvata činjenice, uglavnom mu za sve treba više vremena nego drugima, ali nema neprijatnih tema, ni tabua. Ovaj Merkur, iako ne baš u dobrom položaju, vrlo dobro zna šta hoće i trudi se. Dobar saradnik, ne previše zahtevan. Jedino što nije dobro što je spor nekad, ne shvata ili ne vidi probleme kod drugih. Ima potrebu da sve ulepšava i da ne misli o realnom svetu. 
 
Merkur u Blizancima
Merkur u Blizancima ima milion priča i pitanja. Uvek zna šta hoće, nema probleme da pita šta ga zanima, korektan, veseo, prihvata dobre i loše vesti podjednako. Bitno mu je samo da se ne opterećuje problemima, ide dalje i rešava lako svoje probleme. Ne voli da se žali, iako priča dosta, može da zadrži najbitnije za sebe.
 
Merkur u Raku
Merkur u Raku teško prihvata kritiku. Previše lično shvata sve, previše osećanja unosi u svaku oblast. Najmirnije moguće i najobjektivnije mu se moraju predstaviti koje probleme ima neko sa njim ili on sam, da mu se objasni da nije samo njemu najgore. Inače ovaj Merkur najviše se žali, kao malo dete, i kad treba i kad ne treba. Treba se samo percepcija objasniti na primerima, lošijim, da bi video da ne stoji tako loše il najgore. Nekad preskoči dobar period zbog svoje nervoze i ćudljivosti.
 
Merkur u Lavu
Merkur u Lavu mora prvo da se vrati u realnost, a i da shvati da svet ne igra po njegovim pravilima. U suštini, posle par minuta lako komunicira iako možda nije prijatno ali uvek želi da prihvati savet da bi mu bilo bolje. Bitan mu je ugled, kako je predstavljen, da se njegov ego ne unizi, ali uglavnom jako dobro zna šta hoće i kako to da dobije.
 
Merkur u Devici
Merkur u Devici najviše traži datume, rokove i poslove. On bi samo da radi. Sve mora da bude konkretno, tačno jasno, najbolje u tezama. Ima cilj i želi ispunjenje cilja, sve mora biti pedantno, precizno i tačno.
 
Merkur u Vagi
Merkur u Vagi traži više opcija koje može da primeni. Ne pristaje na jedno rešenje što je i u redu. Nikad ne ide protiv sebe i gleda da se uklopi sa ljudima. Nije od onih koji će po svaku cenu hrliti ka uspehu, nema ambicije da gazi preko drugih, već je umeren. Želi izbalansiran i miran život. Dešava se da se okruži ljudima, saradnicima, koji  mu služi da lakše dodje do cilja.
 
Merkur u Škorpiji
Merkur u Škorpiji je konkretan, odmah kaže šta ga zanima, ne okoliša ni malo. Ne plaši se bilo kakvih događaja, ljudi, budućnosti. Sve razume, ali pažljivo bira šta će kome reći. Vrlo je pronicljiv i inteligentan i reko ko ga može nadmašiti. Ako nema volju za učenjem, usavršavanjem, pričom, neće onda ništa ni raditi. 
 
Merkur u Strelcu
Merkur u Strelcu je jedan od onih  kojima je naizgled lako, a nije uopšte. On želi da sve bude naširoko i nadugačko, nikad mu nije dosta, hoće da za 5 minuta shvati, da nauči. Uvek sve radi duže nego što treba. Hoće više da odradi odjedno. Mada veselost i otvorenost ovog Merkura je dobra strana. Uvek je pozitivan.  Lako uči strane jezike, erudita je i ne možete ga lako nadmudriti. Nekad nema fokus, ali to se može popraviti. 
 
Merkur u Jarcu
Merkur u Jarcu najteže prihvata bilo kakvu promenu i sugestiju. Nepoverljivost i želja da se sve materijalizuje dovodi do previše razmišljanja o istom, pa onda, posle mnogo čekanja ništa i ne bude. Ovo je jedan od najpasivnijh Merkura. Možda za posao i može da se pokrene, ali mora sve detaljno da prouči i da vidi da je rizik blizak nuli, jer on igra samo na sigurno. Bitno je da shvati da se neće ostvariti veći deo planova ako se čeka neko drugi da to odradi. Ovaj Merkur se teško otvara, pa posle nekoliko dana, meseci i godina se otvori i kažešta oseća i misli. Najbitnije je da realizuje započeto. 
 
Merkur u Vodoliji
Merkur u Vodoliji simbolizuje kompjuterske igre. Ovi ljudi žive u svom svetu, ali su u isto vreme i zabavni. Svaki tehnološki dodatak je nešto što osobe sa ovim Merkurom moraju da imaju. Ako je u pitanju žena, onda je to kuhinjski aparat. Bitno je da se sve menja, da je sve novo. Brzo pričaju, ali ne pričaju puno. Samo ono što mora. Pričalice su kad ih nešto zainteresuje. Vizionari. Ne možete objasniti nešto Merkuru u Vodoliji, a da on to nije shvatio. Ovaj Merkur brzo shvata i uči, samo ako ga to zanima. Ako ga ne zanima, onda ne vredi. Totalno je hladan i nezainteresovan, može se samo iznervirati ako ga terate da radi nešto što neće.  Talenat za matematiku, informatiku, astrologiju je izvestan. Ove osobe su dobri menadžeri. Okruženi su tehnikom i mašinama. Dobri su profesori jer mogu da prenesu znanje više puta na isti način, a da ne bude dosadno. Uvek se neobično oblače. 
 
Merkur u Ribama
Merkur u Ribama je poslednji Merkur u Zodijaku. Ćutolozi. Oni koji se snebivaju da nešto kažu. Lakše im je da vode prepiske sa državnicima nego da kupe novine na trafici. Oni su najbolji blogeri, pišu na svim mogućim portalima, izuzetno muzikalni. Može biti ponekad teško da ih razumete, ali mogu Vam pričati o poeziji, muzici, čak im se ponekad i rimuju reči. Romantične duše. Pa čak i kad su muškarci. Sve objašnjavaju slikovito, svet je samo mozaik utisaka po njima. Kod njih uvek postoji rešenje za svaki problem. Oni su uvek ti koji daju nadu drugima,čak i kad je svima najteže. Najbolji humanitarci. Sa ovom postavkom treba da paze da ne izgube mobilni telefon.
 

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović

Da biste naručili natalnu kartu ili neku drugu analizu/zakazali termin pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com ili pošaljite poruku u inboks stranice. Možete i u formi sajta, gde je kontakt meni. Viber broj za sve info porukom (ne pozivom) je +381 62 82 81 868.

Isti je kontakt za feng šui projekat/analizu prostora. Bez plana prostora ne može da se radi analiza.

Možete plaćati preko moje firme ,,Astrolighthouse 88" ili kao fizičko lice, preko Westerna, deviznog, preko pošte, banke, Paypala. Iste su cene za Srbiju i inostranstvo, a vremenske zone mogu da se usklade ili da se analiza snimi.

 

Dodaj komentar