Možete primeniti ovih nekoliko saveta za pozitivnu energiju..

1. Uklonite prepreke za slobodan protok pozitivne energije
Nered može biti veliki problem, ali što se tiče feng šuija, bitno je da je sve čisto i da možete svuda da prođete. U pretrpanoj kući možete da se osećate opterećeno i dosadno. Zato bi bilo dobro da se potrudite da svuda možete da prođete tj. da či neometano teče. 

2. Dobrodošlica
Sva vrata u kući i u kancelariji treba da rade glatko.

Vrata ne bi trebalo da prave buku prilikom otvaranja i zatvaranja, niti smeju da škripe. Vrata koja dobro rade donose sreću u dom. Vrata koja se otvaraju na spolja nikako nisu preporučljiva, tako da bi trebalo izbegavati instalaciju takvih vrata. Slomljena i zaglavljena vrata stvaraju prepreke. Dakle proverite sva vrata vaše kuće i ako neka ne rade glatko, ali ih onda popravite.

3. Bitne stvari stavite na vidno mesto

Možete prikupiti neke predmete koji Vas čine srećnim. Na primer, možete postaviti nagrade ili diplome na vidljivo mesto u vašoj kući ili sobi. Postavite različite važne stvari u prostorijama u kući koje su Vam ključne. Tako ćete aktivirati srećne uglove.

4. Koristite jin boje za smirenost
Boje koje vam daju osećaj mira i smirenosti zovemo jin bojama. Možete koristiti plavu, crnu, sivu i belu boju. Ove jin nijanse mogu vam pomoći da kreirate miran ambijent u vašoj kući ili u kancelariji. Jin obojena spavaća soba može vam dati spokojan san. Ove boje takođe mogu pomoći da osvežite svoj um i telo. Ipak, to ne znači da kuhinja treba da bude crvena ili kupatilo belo. Ipak pratite strane sveta i lični kua broj.

5. Koristite jang boje u vašoj kancelariji i kućnoj atmosferi
Jan boje i njihova osvetljenost mogu vam doneti motivaciju i energiju. Žuta i narandžasta su dva najbolja primera jang nijansi. Možete koristiti jang boje na Vašem radnom mestu. One mogu pomoći da radite sa većim entuzijazmom. Gde god vam je potreban ambijent pun koncentracije i energije, samo koristite jang boje.

6. Budite pažljivi prilikom izbora oblika vašeg nameštaja
Izbegavajte nameštaj sa oštrim ivicama, jer takva vrsta nameštaja ograničava protok dobre energije. Nameštaj sa mekim i glatkim uglovima je bolji izbor za protok dobre energije. Okrugli sto za kafu je najbolji primer glatkog i mekog nameštaja. Ipak, nemojte kupovati stakleni radni sto. Kancelarijski nameštaj se isto prilagođava prostoru, tako da možete kompasom odrediti koji elementi su dobri.

7. Sunčeva svetlost u vašoj kući
Držite zavese otvorene i omogućite svetlu da uđe u sobu. Sunčeva svetlost proizvodi pozitivnu energiju u vašem domu. Za više pozitivne energije, možete koristiti zvonce, cveće i druge dekorativne predmete.

Stvorite prijatnu atmosferu u kući, ne brzajte sa uređenjem.

Dodaj komentar