Vrlo važna stvar u uređenju enterijera jeste odabir zavesa

Boju zavesa prilagodite nameštaju u koji posedujete. Ako je nameštaj jakih boja, odaberite zavese neutralnih tonova.

Kombinovanje zavesa i nameštaja u različitim bojama je moguće, ali mu se treba pristupiti s više pažnje. Možete napraviti kontrastnu varijantu. Ako je nameštaj beli, zavese mogu biti sive, ne crne ili samo crno - bele, sa malim crnim detaljima.

Takođe slaganje šarenih materijala istih boja ali različitih motiva na zavesi i nameštaju uvek deluju interesantno.

 

Ukoliko je nameštaj neutralnih nijansi kao što su krem, siva, braon, crna ili bela to Vam omogućava da sa draperijama unesete boje u enterijer. Dobro je da se boje sa zavesa i drapera ponove na još nekom elementu u prostoru, kao što su jastuci, prekrivači ili dekorativni detalji.

Roletne su važne, ali one su spolja. Zavese su unutra i utopljavaju prostor i neophodne su, iako po nekim trendovima ljudi ih izbegavaju. Tako dobijate sterilniji prostor i to je ok za poslovni prostor, a ne za životni.

Ono što je još bitno za prozore, to je cveće. 

Ukoliko imate cveće u kući, bilo da imate ili nemate terasu, bitno je da imate cveće u bojama u kojima Vam se uklapa uz prostor. 

Ako je prostor pretežno plavih boja onda cveće i saksije treba da budu sličnih boja.

Isto važi ako je prostor jarkih boja, mogu doći u obzir neutralni tonovi ili pak crveni ili beli detalji.

Birajte pametno prozore, od kog su materijala. Nije samo estetika bitna u feng šuiju, tačnije, ona je bitna kada je suština dobra. Ono što je dobro, to je i lepo. Bilo da birate pvc stolariju, drvenu ili neke koji su Vam najisplativiji, brinite o dugoročnosti. 

Posetite stranicu Feng šui balans 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Dodaj komentar