Simbolika Meseca u Raku - Kućica na vodi, utočište. Svakom od nas je potrebno utočište.

A zašto je Mesec u Raku u sedištu? Koje su tu osobine bitne?

Mesec je npr. majka, ona brine, priča i kad treba i kad ne treba, brblja ne bi li detetu nešto ušlo svesno, pazi, mazi čuva.

Mesec u Biku je egzaltiran, srećan, a to bi bila majka koja je zabrinuta, ali srećna kad ima nešto slatko da posluži decu, kad može da im udovolji, kad može sve da bude lepo, a to je i kućica u cveću, trava oko nje. Ideal, ponekad nedostižan.

Mesec u Jarcu je pak u izgonu pa je to kuća koja je hladna, stara, tradicionalno i teško vaspitanje donosi, to je majka koja je stroga jer je strah za njeno dete tera da bude takva i samo u retkim slučajevima pokazuje nežnost.

Mesec u Škorpiji je u padu, pa je to majka koja se plaši da se nešto ne desi njenoj deci, stalno paniči, proverava zbog te iste panike, uhodi, priča, pita i šta treba i šta ne treba. Sklonost porocima u kući, konstantan stres ili konstantne promene. Gašenje svetla u kući, mrak u domu, kuća pored reke, koja uvek može da je odnese.

Ovo su 4 najbitnija položaja Meseca, a dispozitor im kazuje dublju prirodu. Prva dva položaja su ona kojima svako od nas treba da teži.

astrolog Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Astroantares.net

Dodaj komentar