Kralj Mida  je imao pogrešne želje, pa mu se ispunila želja, da sve što dotakne pretvori u zlato.

Pokajao se zbog toga ubrzo, kada je dotakao svoje dete, koje se pretvorilo u zlato. Ali srećom, krivicu i kletvu je mogao da spere na izvoru. 

Ovaj Merkur bi trebalo da pazi od čega zarađuje, da pazi šta želi, da ne ide preko svega da bi dobio materijalno. Pohlepa se mora sputati. Ali ovo nije usmerenost ka materiji da bi se imalo za hranu i život. Ne. Ovo je usmerenost ka materiji da bi čovek mogao da se pohvali, da se vidi šta on ima, da može svojoj deci da priušti sve, da ima za zabavu.

Merkur u Lavu je govornik, najglasniji. I kad treba i kad ne treba. Voli da drugi čuju šta ima da kaže. Govori o sebi i svojim planovima stalno, ali samo dobro. Kad je nešto loše, on okrene u svoju korist. Može biti jako manipulativan ne bi li sve išlo u njegovu korist. Ponosan. Ponaša se kao da je kralj, čak i kad to nije. Mnogo je usmeren ka uspehu. Voli novac. Voli zlato. Stalno priča o novcu.

Ima jak ego koji se ne može slomiti nikako. Nekako, teško je pregovarati sa ovim ljudima sem ako oni to ne žele. Teško da ćete ih u išta ubediti ako ne uspete da ih odobrovoljite. Nisu svađalice, ali su manipulatori. Na njih se ne možete naljutiti, a prelaze skoro stalno granice u prijateljstvima i partnerstvima, stavljajući sebe u prvi plan. To ne može tako. Moraju da shvate da ponekad treba da se ceni uslužnost i dobročinstvo, a ne samo slava, poznanstva i data reč.

Neki od najboljih trgovaca imaju ovaj Merkur, kao i voditelji, bankari i pravnici. Ne bi bilo dobro da ljutite ove ljude, jer su jako neprijatni, od njihove ,,rike" se ori ceo grad. Skloni su skandalima, a i stalno se nešto događa oko njih. Niko ništa ne može da sakrije od ovih ljudi, ali ni oni ne mogu da sakriju ništa od drugih. Sve lako ispliva u javnost. Zlatno prstenje, nakit od zlata, olovke koje imaju šljokice u sebi, skupe olovke i vredne knjige se odnose na ovaj Merkur.

Mislite svojom glavom, a ne slušajte šta drugi pričaju.

Merkur je ušao u Lava 29.6. i biće tu do 6.9.2018.

Merkur će biti u opoziciji sa Marsom, koji je retro sve do 9.7.2018. Mogući su manji konflikti ili i rešavanja problema, samo je potrebno više strpljenja.

Merkur će biti u kvadratu sa Uranom prva 4 dana jula, pa će svi biti pomalo napeti, besni, brzi i komunikacija, trgovina i reči moraju da teku brzo.

Do 9.7. nije preporučljivo kupovati ništa od tehnike. 

Od 7.7. do 15.7. Merkur će biti u kvadratu sa Jupiterom, pa su želje veće od mogućnosti. Budite umereni u svemu i pazite kome šta pričate. 

Krenuće retro od 27.7. i biće u konjunkciji sa Suncem 9.9. Sujeta, ego i strasti će biti jake, pa nemojte previše uzdizati sebe, zbog čega god, budite skromni i možda neke ideje ne morate tada realizovati, budite praktični, ne megaloman i materijalista.

Merkur kreće direktno sa 12. stepena Lava, kada pravi i sekstil sa Venerom iz Vage. Vreme je za laskanja, ljubavne priče i kompromise. Svako će dobiti ono što hoće, samo ako ima malo takta. Izlazi iz lava 6.9. a do tad će biti u sjajnom aspektu sa Venerom, koja će biti u sedištu.

Srećno!

Posetite stranicu Astrolog Jovana Vilimonović

 

Da biste naručili natalnu kartu ili neku drugu analizu/zakazali termin pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com ili pošaljite poruku u inboks stranice. Možete i u formi sajta, gde je kontakt meni. Viber broj za sve info porukom (ne pozivom) je +381 63 1 4567 03.

Isti je kontakt za feng šui projekat/analizu prostora. Bez plana prostora ne može da se radi analiza.

Možete plaćati preko moje firme ,,Astrolighthouse 88" ili kao fizičko lice, preko Westerna, deviznog, preko pošte, banke, Paypala. Iste su cene za Srbiju i inostranstvo, a vremenske zone mogu da se usklade ili da se analiza snimi.

 

 

Dodaj komentar