Jupiter je planeta koja je u sedištu u Strelcu i Ribama, egzaltiran u Raku, a u padu u Jarcu, a u izgonu u Blizancima i Devici.

No, sve u svemu u zavisnosti od položaja Jupitera po čika Ptolomeju, treba gledati i u kom je polju, jer na kraju krajeva on je po godinu dana u jednom znaku, a treba gledati i dispozitora ako nije u sedištu. Sve to doprinosi boljem tumačenju. 

U čemu je onda problem?

Problem je u tome što većina smatra da će Jupiter nešto doneti. Hm, da, ali zavisi kako je u natalu postavljen.

Prvo, ako je Jupiter u prvom polju može doneti sreću samu po sebi, da osoba stalno nailazi na dobre prilike i da ih koristi ili da joj propadaju ako je Jupiter loše aspektovan. Ali imaće dosta prilika, više nego neko drugi, ali će ih zbog neozbiljnosti ili neupornosti prokockati i može sve da mu propadne.

Ako je u drugom polju, ista sitiacija se može desiti sa novcem. Može da ima, da mu lako dolazi, ali da to ne ceni i da ostane bez toga. No, može da dobija na lutriji ili da preteruje toliko u tome, da ostane bez novca. Ali ako bi se okrenuo ka turizmu, radu sa inostranstvom, možda bi i bilo nešto bolje.

Ako je u trećem, osoba može mnogo da priča, da ima trista planova, ali da ništa ne ostvari jer Jupiter uopšte ne mora da da delo, nego samo plan. On je optimista, ali ponekad i previše. I čeka da se nešto samo od sebe desi, jer to tako mora.

Ako je u četvrtom, osoba može da ima (kao) sreću u domu, u porodici, ali može i previše da se uljuljkuje u porodični dom, da ne poželi uopšte da izađe iz te udobnosti.  Utočište je uvek tu, ali ovo je jedna od boljih pozicija.

Ako je u petom, osoba voli sve poroke, seks i zabavu, najsrećnija je kada ima vezu ili decu, ali to ne znači da neće imati problema u vezi, ali uvek ima osećaj da je bez toga sreća nepotpuna. Ne može da podnese dosadu.

Ako je u šestom, osoba ne mora da radi kao profesor, kao što bi nekom najboljom logikom išlo, nego sa inostranstvom,  u firmi sa stranim imenom, ali bi joj najlakše bilo da radi kao lekar, sestra, sa ljubimcima ili nešto neopterećujuće. Zavisi u kom je znaku, ali u većini slučajeva podučava ili služi.

Ako je u sedmom, ne to ne znači da će se udati za stranca. To znači da če joj više odgovarati osobe koje nisu stalno u njenom mestu boravka, drugačije, vesele, ali neopterećujuće. Ne vole pritisak, već slobodu. A to može biti problem za ove osobe. Vole da sarađuju sa drugima i to im ide od ruke. Svako partnerstvo. Svaka saradnja.

Ako je u osmom, lako se otkrivaju bolesti, ali osoba je žilava, živahna i treba da se čuva promiskuiteta i lenčarenja. Ovo može skroz da je uništi, svaki njen potencijal. Jer je Jupiter to, potencijal. Kocke mora da se kloni.

Ako je u devetom označava želju za uspehom, za filozofiranjem, usavršavanjem. Ne mora da bude fakultet, ali osoba može da putuje, da ima sreću gde god da ode, ali i da ide na kurseve. Jupiter je ovde na svom mestu, ali zavisi od aspekata da li će osoba iskoristiti sve što joj je dato.

Ako je u desetom, mora da stvori ozbiljan stav prea poslu, ako ne radi nešto u simbolici Jupitera, da ne odustaje i da ne shvata slabiji napredak kao nepostojanje istog. Osoba može da bude ambiciozna, ali da li će biti dovoljno uporna zavisi od volje, i od još mnogo stavki. Ne sme da se opušta na radnom mestu. Mora da radi nešto što joj je zabavno.

Ako je u jedanaestom polju uglavom govori o tome da osoba voli da se druži i da stvara nove kontakte. No, nekad može biti lakoverna i da stavlja prijatelje iznad svega. To nikako nije dobro.

Ako je u dvanaestom polju, to je dobro. Zna šta je čini srećnom, može da uživa u svom svetu, može da bude samodovoljna. Ponekad može biti problem ako nema motivaciju.

Gledajte na Jupitera kao na loz, na srećku, na dobitak, ali ne mora da znači da ćete dobro iskoristiti to, nego morate da radite na tome da iskristališete grafit da postane dijamant.

Neke teorije o Jupiteru su da ako prelazi kroz 1. polje osoba će se ugojiti. Neće. Zavisi od njene karte. Može da putuje ili da bude jednostavno zadovoljna sobom, eventualno da zatrudni.

Ako prelazi kroz 2. doneće povećanje novca. Neće, nego će doneti olakšanje poslovanja ako ga ima. Ako nema, ništa.

Ako ide kroz 3. može da bude lakše za učenje, može da kupi auto natus, može da čita više.

Ako je u 4-om može da se desi da se oseća lepa atmosfera u porodici ili neke dobre vesti. Ne mora da kupi kuću, može samo da se oseća bolje u svom okruženju.

Ako je u 5-om, ne znači da će da zatrudni, mora mnogo faktora da se poklopi. Može da počne da se bavi sportom ili da se oseća bolje.  

Ako je u 6-om, ne mora da znači da će dobiti unapređenje, ali može da znači da će imati više posla. Ne mora ni da promeni posao, ako joj je tu dobro.

Ako je u 7-om, ne mora da znači da će da se uda za stranca, a to stalno čujem od klijenata da im je neko rekao, ispada da se udaju za stranca na svakih 12 godina. Ne može ako nema za tako nešto predispoziciju u karti. Može samo da ima više kontakata sa drugim ljudima i otvoreniju komunikaciju i saradnju.

Ako je u 8-om, nije nasledstvo, ako ne potvrde neki drugi aspekti, jer bi na svakih 12 godina bilo nasledstvo. Može da bude dobitak u nagradnoj igri, uzimanje kredita, eventualno poboljšanje seksualne energije.

Ako je u 9-om ne znači da će završiti fakultet, nego da će osobi ići bolje ako se trudi, ali se većina opusti tada, jer nema želju za poteškoćama i učenjem.

Ako je u 10-om, može da dobije posao i da ima dobre prilike, treba to iskoristiti, ali da se ne nada pre nego što se sve završi jer može da bude "lažna nada".

Ako je u 11-om, onda može da ima mnogo planova, a drugi mu mogu pomoći da ostvari iste.

Ako je u 12-om to je odlična pozicija da se osoba posveti sebi, da više odmara spava i da joj niko nije potreban. 

Zapamtite, mora da se gleda cela karta, Jupiter ne može da donese ništa dobro, ako je loše aspektovan ili još gore postavljen u znaku. No, većina ne prihvata da ima loše postavljenu planetu u karti, a ako je odlično postavljen isti aspekt će doneti mnogo određenoj osobi, ako nema kočenja od drugih planeta. 

Tumačenje je kao slaganje slagalice, mora sve da se uklopi. Ne uzdajte se u Jupitera, on je dobar samo kao arhetip, a od vremena rođenja, tj. karte zavisi kako je postavljen kod neke osobe.

 

autor astrolog Jovana Vilimonović

Da biste naručili natalnu kartu ili neku drugu analizu/zakazali termin pošaljite mejl na vilimonovic.jovana@gmail.com ili pošaljite poruku u inboks stranice. Možete i u formi sajta, gde je kontakt meni. Viber broj za sve info porukom (ne pozivom) je +381 62 82 81 868.

Isti je kontakt za feng šui projekat/analizu prostora. Bez plana prostora ne može da se radi analiza.

Možete plaćati preko moje firme ,,Astrolighthouse 88" ili kao fizičko lice, preko Westerna, deviznog, preko pošte, banke, Paypala. Iste su cene za Srbiju i inostranstvo, a vremenske zone mogu da se usklade ili da se analiza snimi.

 

Povezane teme

Dodaj komentar