Feng šui i retro opcija uređenja enterijera je itekako moguća. Kako? Lako!
 
Retro je uvek in
Ne morate se uvek voditi za feng šui savetima, na kraju, ipak dođemo do toga sa klijentom da je ono što je najbolje njemu lepo. Kome je teško da to sam radi, uvek može da se javi za analizu i rešićemo svaki problem.

Ali, da pokušamo malo drugačije. Najbolje bi bilo za početak da nabavite mušemu iliti plastični stolnjak sa crveno – belim uzorkom, a može i bilo koja koja izgleda elegantno, a verujte ima ih. Ovo je naročito pogodno za terasu, kuhinju u kojoj stano kuvate, a nemate radni deo. Ako imate malu decu, onda znate o čemu pričam. Praktičnost mušema je na prvom mestu.
 
Limene saksije i kantice za vodu su dodatak koji ne smete izostaviti.  Obojite predsoblje u neku oker ili žutu boju i dodajte bakarne detalje. Isto možete dodati tufnaste detalje u vidu saksija, mušema, prekrivača. Teget i belo su jako elegantne varijante, a ništa od toga ne košta puno. Obojite stare stolice u neku nežnu boju koja se uklapa, ali da ne bude previše upadljiva. 

Zasadite neku lozicu, dodajte lampice ili svećnjake. Jas am nabavila metalne saksije bele boje, u koje sam zasadila nanu i bosiljak. Videćemo da li će korijander i lavanda uspeti, jer sam probala da ih posadim iz semena.  Nije samo što to lepo izgleda nego i miriše izvanredno.
Možete urediti tematski prostor. Ako vas inspiriše more, za ukras možete korisiti i školjke ili figure svetionika, koje podsećaju na more. Zasadite mediteransko začinsko bilje poput ruzmarina, bosiljka ili lovora.

Bitno je da sve bude jednostavno

Ne komplikujte.

Odaberite 2 do 3 boje. 

Ne žurite sa uređivanjem bilo kog dela prostora. Videće se da je sve nabacano, a to ne želite. U stanu se svako treba osećati kao i kod kuće.
Odaberite motive koje volite.
Odaberite materijale koje želite odavno.
Potražite inspiraciju na internetu, pinterestu ili instagramu. 
Biljke, jastuci za sedenje ili za krevete, sveće ili  svećnjaci ili aromatično ulje ili bilje. 
Razmislite koji element ide na koju stranu sveta, šta želite da naglasite, ali više o stranama sveta u nekom od sledećih tekstova. Ovo je samo početak.

Autor feng šui konsultant Jovana Vilimonović

Posetite stranicu Feng šui balans na fb-u

Dodaj komentar