Kako se slažu element vode i drveta?  Odlično.

Jedno bez drugog nikako ne mogu, iako postoji iscrpljujući ciklus  drveta u odnosu na vodu, ali ipak oni jedno bez drugog ne mogu da opstanu.  Voda napaja drvo tj. od njega raste, ovaj ciklus nije dobar za vodu, jer se iscrpljuje, a nije dobar za drvo, tako da ako je osoba element vode, a stalno je u odnosu sa osobom koja element drvo njoj možda neće to biti baš lako.    Zato drvo uvek može napredovati, a ovo nije loše kada su roditelji voda, a deca drvo, pošto onda mogu lakše da napreduju i podržavaju. 

Što se tiče prostora, potreban je balans elemenata. Vidimo da cveće ne može da uspe bez vode, to jest, život ne može da se razvija bez vode.

Ono što je najveći problem i u zimskim i letnjim mesecima je zalivanje cveća. Prost primer odnosa između ova dva elementa, bilo da zalivate cveće u svom stanu ili u bašti neke dodatne stvari, kao što su flaša, kantica, a ako imate dvorište  čak i PVC creva za polivanje, po mogućstvu što duža.

Da bismo imali balans u životu potrebno da imamo sve elemente. Ipak, ne preterujte sa drvenim elementima. Neka osoba koja živi u kući a kua 1 je, tj. element vode,  može da se oslabi vibracija tih ljudi ako ima previše drveta. Da biste podržali osobu koja element vode može se dodati crni nameštaj ili možda slike sa vodom. Jako je važno da imate dobro razumevanje boja, a ako ne znate sami, konsultujte stručnjake. Takođe u kombinaciji, ako na primer žive zajedno supružnici koji su elementi vode ili drveta, ne treba koristiti dosta elemenata vatre, zato što ne podržavaju ove elemente.

Isto tako previše metala ne valja, iako podržava osobe element vode. Zato pažljivo sa postavljanjem fontana, malog jezerca u dvorištu, česme,  kao i slike vode u prostoru.

Nekad možete sebi da naškodite pre nego što ćete pomoći sebi, tj. napretku u životu. 

Kua broj 1 je element vode, a kua brojevi 3 i 4 su elementi drveta.

Više o ostalim elementima i odnosima uskoro. 

Posetite stranicu Feng šui balans

Povezane teme

Dodaj komentar